Ankara İl Sağlık Müdürlüğü

T.C. Sağlık Bakanlığı
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü

Facebook Twitter Google Plus Linkedin

Ekmek İsrafının Önlenmesi Ve Sağlıklı Ekmek Tüketimi Konulu Eğitim

Güncelleme Tarihi: 16/10/2018




ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KONFERANS SALONUNDA EKMEK İSRAFININ ÖNLENMESİ VE SAĞLIKLI EKMEK TÜKETİMİ KONULU EĞİTİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ekmek israfı, açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle nüfusu 7 milyarı geçen dünyamızı tehdit etmektedir. Ekmek israfı ülkemizde günde 6 milyon, yılda ise 2,1 milyar adeti bulmaktadır. Ekmek israfı nedeniyle ülkemizin yıllık ekonomik kaybı 1,546 milyar TL’dir. Bu rakam, dünya birincisi olduğumuz un ihracatından 2011 yılında elde edilen 1,605 milyar TL gelire eşdeğerdir.

Ekmek israfının önlenmesi nedeniyle yapılan etkinlikler kapsamında, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi Şube Müdürü Şennur IŞIK YAVANOĞLU koordinasyonunda, Ankara Büyükşehir Belediyesi konferans salonunda Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi Diyetisyeni Aysu İLHAN tarafından 02.08.2018 tarihinde ‘’Ekmek İsrafının Önlenmesi ve Sağlıklı Ekmek Tüketimi’’ konulu eğitim verilmiştir. Eğitime Ankara Büyükşehir Belediyesi Eğitim Şube Müdürü Mustafa ALTINSOY ve belediye personeli katılım ve ilgi göstermiştir.













WhatsApp Image 2018-08-02 at 15.51.40.jpeg